Terug naar Postzegel Ruil Idee

Geschiedenis van onze verzameling

Onze verzameling begon met het feit dat mijn opa alle postzegels op de brieven van mijn vader begon te bewaren. Mijn vader zat op dat moment als dienstplichtig militair (als verpleger in Malang in wat toen nog Nederlands IndiŽ heette).
Ook mijn vader bewaren de postzegels van mijn Opa, in een kleinbusje aan de muur. In Ulft bij mijn opa werden de postzegels op schoteltjes bovenop de kast in de keuken bewaard. Als er teveel op het schoteltje kwamen, werd er een bundeltje van 1x100stuks gemaakt. Deze bundeltjes werden in een oude blikken verbandtrommeltje bewaard en zo onstond in Malang en in Ulft de eerste begin van deze unieke verzameling.
Het is in deze tijd van e-mails en chatten bijna niet meer voor te stellen maar mijn opa en vader wisselden iedere dag (!) een brief uit. Zo'n brief deed er dan zo'n 6 weken over voor hij aankwam aan de andere kant (Ulft/Malang).

Normale verzamelaars proberen van iedere postzegel een exemplaar te bemachtigen maar in onze familie hanteren we een andere filosofie: hoe meer van een nederlandse postzegel hoe beter. Opa had een record met 700 zegels van de zegel Wilhelmina 10ct ; zijn kleinzoon (ik dus) heeft, met de hulp van de hele familie, vrienden, kennissen, internetters en mijn werkgever hebben inmiddels dit record kunnen verhogen tot 34600 van de zegel 44ct.

Alles bij elkaar hebben we nu zo'n 643.097 zegels(apr 2012). Toegegeven het gaat niet om de meest exotische zegels maar het is toch een hele verzameling.
Daarnaast proberen we heel Nederland in onze davo albums kompleet te krijgen.